Divi WordPress Nederlands

Een Divi WordPress website.

Zelf een Divi WordPress Website met Elegant Themes maken lijkt een goed idee, maar er komt echter veel meer bij kijken. Zoals het installeren van de juiste plugins, de gebruikersvriendelijkheid, optimalisatie voor vindbaarheid en zo kan ik nog wel even doorgaan. Onderschat het bouwen van een eigen website dus niet, laat je in ieder geval goed informeren door de online specialist voordat je toch zelf aan de slag gaat.

Én wil je je niet liever richten op jouw doel? Ik help je graag! Ik denk op strategisch én uitvoerend vlak met je mee. Met mijn kennis, ervaring en netwerk, met Jouw Impact Online, doe ik er alles aan om jou volledig te helpen.

hoe werkt divi.

Het Divi Thema en de Divi Builder is de uitkomst voor jouw website. Na het installeren van het Divi Thema en de Divi Builder kan je direct aan de slag en voor je het weet staat de basis al voor je klaar.

 De voordelen van Divi op een rij

Uitgebreide lay-out en en modules. Bij de aanschaf van het thema heb je toegang tot een uitgebreide bibliotheek met voorgedefinieerde Layouts. Je hoeft dus geen vormgever te zijn, maar kan op basis van deze voorbeelden jouw website gaan vormgeven. Ook heb je toegang tot stockfoto’s die bij een bepaalde Layout horen.

Drag & Drop: aan de voorkant van jouw website kan je alle rijen en blokken (modules genoemd) eenvoudig verplaatsen, verwijderen, toevoegen, bewerken. Je kan ook de opmaak van de veschillende secties, bijvoorbeeld een tekstvak, kopiëren en weer plakken op een andere plek.

WYSIWYG: Alles wat je in punt 2 doorvoert is, na het opslaan, direct zichtbaar online.

Geen zorgen meer over responsive. Alle Layouts zijn zo ingericht dat het op andere versies, zoals mobiel, ook werkt. Je hoeft hier vrijwel niets meer aan te passen. En dus geen zorgen over jouw website op de verschillende devices.

Opslaan van pagina’s: heb je eenmaal een pagina aangepast naar wens, dan kan je dit opslaan en later voor een nieuwe pagina gebruiken. Je hoeft dus niet nog een keer alle aanpassingen door te voeren bij het aanmaken van een nieuwe pagina.

divi voor beginners.

Met een keuze uit vooropgemaakte Designs lijkt het erop dat iedereen nu zich kan wenden tot websitebouwer. Als Online Specialist werk ik met veel verschillende templates, zoals Flexform, werk ik graag met HTML en CSS, maar toch heeft nu ook Divi mijn voorkeur. Het combineren van deze expertise met het Divi Template resulteert in op maat gemaakte websites die gebruikersvriendelijk zijn en werken op elk apparaat. Geen zorgen meer over jouw website.

Met een Divi Licentie, de Divi Builder, toegang tot de verschillende Layouts en de Handleiding “Divi WordPress Nederlands” die ik mee geef bij elke website, kan je ook als beginner gemakkelijk je website onderhouden en updaten. Zolang je maar zorgt dat de basis, (de plugins, de CSS, html e.a.) goed staat. En het technische werk, dat besteed je uit aan de online specialist, zo zorgen er samen voor dat jouw website bijdraagt aan je online zichtbaarheid, aan jouw verhaal.

 

divi licentie en kosten.

Een Divi Thema kan je eenmalig aanschaffen of voor altijd. Met een Divi Licentie heb je toegang tot de verschillede Elegant Themes, de Divi Builder, Divi Handleiding, en andere funtionaliteiten. Via Jouw Impact Online bespaar je deze kosten omdat het Divi Theme al voor je is aangeschaft.

divi vs andere thema’s.

Er zijn tegenwoordig veel templates voor WordPress, zoals Elementor en Webflow, die zich richten op het eenvoudige WYSIWYG principe. Eveneens zijn er ook verschillende CMS systemen, zoals Wix en Squarespace, waarmee je mooie websites kan maken.

De voordelen zijn eerder op deze pagina al genoemd, voor elke website geldt, het maken van een website kost tijd en vereist enige technische kennis. Het uitbesteden geeft je rust en zorgt ervoor dat jij deze tijd kan besteden aan andere activiteiten.

 Zijn er ook nadelen?

Heb je een bestaande website, dan wordt bij het veranderen naar dit template niet alle functionaliteit en plugins zomaar overgenomen. Grote kans dat je veel tijd kwijt bent aan het opnieuw inrichten van je website.

Bij het installeren van het template en het gebruik van de verschillende layouts en modules worden CSS, widgets, lettertypes, javascript, mediabestanden en andere inhoud mee geïnstalleerd. Dit kan van invloed zijn op de snelheid van je website en uiteraard neemt het onnodig ruimte in beslag. Er is dus enige technische kennis vereist om hier mee om te gaan.

 

divi handleiding.

Een Divi Handleiding is beschikbaar op de website van Divi en op Youtube. Hier is vrijwel alles op te vinden. Werken we samen aan jouw website dan zorg ik er uiteraard voor dat je een beknopte handleiding in het Nederlands krijgt om jouw website met Divi te bewerken.

samen met mij werken aan je divi website.

 Vooralsnog zijn de nadelen te overzien, het thema van DIVI voor WordPress is vrij eenvoudig en gemakkelijk in gebruik. Ondanks de vele tutorials die er beschikbaar zijn, is kennis van CSS, HTML en andere technieken een voordeel, anders neemt het alsnog veel tijd in beslag. Tijd die je wellicht veel beter had kunnen besteden.  

Heb je een nieuwe website nodig? Wil je een webshop beginnen? Lukt het je niet om je website goed te laten presteren in Google? Ik help je graag! Van de strategie en plan van aanpak tot de ontwikkeling van jouw WordPress-website en advies over (product)fotografie en het schrijven van geoptimaliseerde teksten: samen creëren we een website waar jij blij van wordt.

Op zoek naar een compleet pakket voor social media én website? Of heb je nog andere wensen? Dat kan natuurlijk ook.