Wat heeft de technologie en “de kracht van het hier en nu” met elkaar te maken?

Altijd maar aan staan? Denken aan je werk, toekomstplannen maken, dingen die je liever anders had gedaan etc…Kan je dit ook uitzetten en je kracht halen uit het hier en nu? Klinkt dit zweverig? Ben ik ook een zelfhulpgoeroe? Nee hoor, al hoewel ik heel veel zelfhulpboeken heb gelezen en best wel wat wijzer ben geworden. Maar uit persoonlijke ervaring weet ik nu dat dit kan! Dit is wat er gebeurde:

Gisteren gingen we naar het Amsterdams bos voor de kersenbloesem. Ik mocht achterop navigeren (met telefoon) en halverwege viel de telefoon stil. Uiteraard hadden we de plek zo gevonden en daar aangekomen bleek ik mijn telefoon vergeten te zijn. Bert maakte zich wel even zorgen over de plaatjes die we niet konden schieten, maar gelukkig had ik de fotocamera mee genomen. Dit zorgde voor veel hilarische momenten, vooral met de zelfontspanner en met Bert natuurlijk. Want die heeft zijn humor altijd op zak…

Vervolgens nog een wandeling gemaakt, niet teveel met elkaar gesproken maar vooral genoten. 1,5 uur later super ontspannen weer terug naar huis. Niets gemist op de telefoon natuurlijk… en een hele leuke middag gehad.

Je kan nog zoveel boeken lezen, podcasts luisteren etc. over presence, silence, rust, hier en nu etc. maar het ervaren en beleven…dat is pas heerlijk :). Ik ben ervan overtuigd dat dit niet had gekund als we ook allebei onze telefoon aan hadden staan. En daarom voor iedereen die aankomend weekend naar het Amsterdamse Bos gaat voor de prachtige cherry blossom…Zet je telefoon uit 📵en geniet! 💥

BLIJF UP TO DATE EN VOLG MIJ!