Hoe kom je in verbinding met jouw nieuwe volgers?

1. Monitoren van je doelgroep (met een bepaalde focus). Wie is jouw doelgroep en waar houden zij zich mee bezig?

Als je dit inzichtelijk hebt gemaakt dan weet je ook welke hashtags je kunt gaan volgen.
⠀⠀
Voorbeeld: ben je #meubelmaker en gespecialiseerd in inbouwkasten op maat? Grote kans dat een stel dat gaat samenwonen en net een nieuw huis heeft gekocht jouw diensten wel kan gebruiken. De aankondiging van hun nieuwe stap hebben ze vast al gedeeld op Insta met de hashtags “nieuwbouw” en #samenwonen. Ga die vanaf nu dus volgen!
⠀⠀
Ikzelf geef de voorkeur aan niet meer dan 5 # te volgen. Zo houd ik overzicht, focus en besteed ik niet teveel tijd aan het volgen van al die hashtags.

⠀⠀
2. Varieer, gebruik relevante # en win tijd met de hashtaggroepen.

Allereerst, BELANGRIJK, plaats nooit onder je posts altijd dezelfde hashtags. Het algoritme van Insta kan dit gaan beoordelen als Spam, en dat wil je niet. Het algoritme houdt van relevante content.
⠀⠀
En jouw doelgroep volgt bepaalde # en misschien ook wel bepaalde # juist niet! Denk bij het gebruik van # aan jouw product, je dienst maar ook aan de onderwerpen waar jouw doelgroep zich voor interesseert.
⠀⠀
De meubelmaker plaatst dus niet alleen de #inbouwkast maar ook de #vtwonen. En richt deze zich op sociaal ondernemers dan is het plaatsen van #duurzaam en #sociaalondernemen ook geen slecht idee. Hier kan je veel hashtags dus gaan combineren, maar houd je wel aan een max van 30 hashtags!
⠀⠀
Ikzelf gebruik hiervoor de @preview.app, heel gemakkelijk kan je hier groepen maken voor je hashtags. Én je kan natuurlijk ook met mij connecten voor vragen! Ik ga graag met jou en je hashtags aan de slag!

BLIJF UP TO DATE EN VOLG MIJ!