FACEFILTER OR NO FILTER, THAT’S THE QUESTION!?

Donderdag 24 oktober was ik aanwezig bij @vondelcs voor het Vondelcollege over de Facefilters.

Met @lilianstolk, @timvanderwiel en @chrispelk die alledrie op hun eigen manier een inspirerende talk over deze facefilters hebben gegeven.

8 jaar geleden toen ik afstudeerde aan @uva_amsterdam rondom het onderwerp Augmented Reality was dit nog relatief nieuw.

Maar nu wordt dit dus massaal gebruikt op o.a. @snapchat en hier op insta.

Sinds deze zomer kunnen gebruikers zelf hun instafilters toevoegen en daar zitten echt wel toffe, grappige, mooie kunstwerken tussen. Schijnt helemaal niet zo moeilijk te zijn om deze zelf te maken met @sparkarcreators volgens Chris.
En uiteraard wordt er in de marketing nu ook dankbaar gebruik van gemaakt van deze functie, subtiel een logo verwerken in een filter… geen probleem.

Maar er zijn ook dingen die niet worden toegestaan door insta. Zoals een Halloween filter met teveel bloed, of een filter waarbij je je gezicht zo kan oppoetsen dat het net echt lijkt. Het blijkt namelijk dat, en dit is echt waar, gebruikers met een opgepoetst gezicht naar de plastische chirurg gaan en zeggen zo wil ik er uit zien. Dat vind insta dus niet ok.

Er valt wat over te zeggen, feit blijft dat Instagram mijns inziens een hele slimme zet heeft gezet om dit openbaar te maken. We vinden het maar al te leuk om de rol van creatieve ondernemer op ons te nemen, om dit toe te voegen aan onze stories, en we besteden zo ook nog meer tijd op insta. Good job voor insta… maar het zet me ook wel aan het denken… daar kom ik later graag een keer op terug, voor nu…

Ga de Facefilters vooral eens uittesten en wie weet ben je net zo enthousiast als ik over de funfactor, en zien we binnenkort een filter van jou op het internet terug?

BLIJF UP TO DATE EN VOLG MIJ!