De voor- en nadelen van Divi

 

de voor- en nadelen van divi thema

 

Met een keuze uit voorgedefinieerde Designs lijkt het erop dat iedereen met het Divi Thema & Builder simpel en eenvoudig websites kan maken. Als Online Specialist werk ik met veel verschillende templates, zoals Flexform voor de website van Synderella, én werk ik graag met HTML en CSS. Maar toch heeft nu ook Divi mijn voorkeur. Het combineren van deze expertise met het Divi Template resulteert in op maat gemaakte website die gebruikersvriendelijk is en geschikt voor elk apparaat. Geen zorgen meer over jouw website. Toch?

 

 

aan de slag.

Het Divi Thema en de Divi Builder is de uitkomst voor jouw website. Na het installeren van het Divi Thema en de Divi Builder kan je direct aan de slag en voor je het weet staat de basis al voor je klaar.

 De voordelen van Divi.

Uitgebreide lay-out en en modules. Bij de aanschaf van het thema heb je toegang tot een uitgebreide bibliotheek met voorgedefinieerde Layouts. Je hoeft dus geen vormgever te zijn, maar kan op basis van deze voorbeelden jouw website gaan vormgeven. Ook heb je toegang tot stockfoto’s die bij een bepaalde Layout horen.

Drag & Drop: aan de voorkant van jouw website kan je alle rijen en blokken (modules genoemd) eenvoudig verplaatsen, verwijderen, toevoegen, bewerken. Je kan ook de opmaak van de veschillende secties, bijvoorbeeld een tekstvak, kopiëren en weer plakken op een andere plek.

WYSIWYG: Alles wat je in punt 2 doorvoert is, na het opslaan, direct zichtbaar online.

Geen zorgen meer over responsive. Alle Layouts zijn zo ingericht dat het op andere versies, zoals mobiel, ook werkt. Je hoeft hier vrijwel niets meer aan te passen. En dus geen zorgen over jouw website op de verschillende devices.

Opslaan van pagina’s: heb je eenmaal een pagina aangepast naar wens, dan kan je dit opslaan en later voor een nieuwe pagina gebruiken. Je hoeft dus niet nog een keer alle aanpassingen door te voeren bij het aanmaken van een nieuwe pagina.

DIVI vs Andere Thema’s.

Er zijn tegenwoordig veel templates voor WordPress, zoals Elementor en Webflow, die zich richten op het eenvoudige WYSIWYG principe. Eveneens zijn er ook verschillende CMS systemen, zoals Wix en Squarespace, waarmee je mooie websites kan maken.

De voordelen zijn eerder op deze pagina al genoemd, voor elke website geldt, het maken van een website kost tijd en vereist enige technische kennis. Het uitbesteden geeft je rust en zorgt ervoor dat jij deze tijd kan besteden aan andere activiteiten.

 Zijn er ook nadelen?

Heb je een bestaande website, dan wordt bij het veranderen naar dit template niet alle functionaliteit en plugins zomaar overgenomen. Grote kans dat je veel tijd kwijt bent aan het opnieuw inrichten van je website.

Bij het installeren van het template en het gebruik van de verschillende layouts en modules worden CSS, widgets, lettertypes, javascript, mediabestanden en andere inhoud mee geïnstalleerd. Dit kan van invloed zijn op de snelheid van je website en uiteraard neemt het onnodig ruimte in beslag. Er is dus enige technische kennis vereist om hier mee om te gaan.

 

Heb je hulp nodig bij de ontwikkeling van je website?

BLIJF UP TO DATE EN VOLG MIJ!