De contentkalender van 2020

2020 het jaar van de contentkalender

Maar wat maakt een contentkalender succesvol? En vraag aan jou…wat zie jij graag terug in je cotentkalender?

Ook ik ben bezig met mijn contentkalender voor 2020, in Trello. Ondanks dat er veel (gratis en betaald) mooie templates beschikbaar zijn voor een contentkalender, ben ik die van mij aan het opbouwen in Trello, zo kan ik deze naar eigen wens inrichten en afstemmen op de behoefte van de mensen met wie ik samenwerk en de klanten.

 

Waarom Trello? Ik ben gewoon dol op Trello. Ik zou het zelfs kunnen gebruiken voor mijn boodschappenlijstje.

Voordelen van Trello; visueel aantrekkelijk, overal toegankelijk met de app, makkelijk te koppelen aan je team en dus ook acties aan leden toevoegen, toegang tot de kalender, werken met een checklist…en zo kan ik nog wel even doorgaan.

De belangrijkste elementen voor mij in deze contentkalender zijn:
De thema’s + doelen voor komende maand, de content en planning (duh), de checklist voor contentcreatie en uiteidelijke toegang tot de “Ready to post” berichten op elk device. Plaatsen maar!

Zoals ik al zei, zijn er heel veel gratis en betaalde versies van een contentkalender. En elke tool heeft zijn voor- en nadelen. Waar jij het beste mee werkt bepaal je natuurlijk uiteindelijk zelf.

 

Heb je hulp nodig bij de ontwikkeling van je contentkalender?

BLIJF UP TO DATE EN VOLG MIJ!